Canal+ zmienia logowanie. Uważaj, bo możesz dostać blokadę

Użytkownicy platformy Canal+ Online muszą uważać. Serwis zmienił sposób logowania. Błąd może skończyć się blokadą, nawet adresu IP.

Damian Jaroszewski (NeR1o)
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na X
Canal+ zmienia logowanie. Uważaj, bo możesz dostać blokadę

Canal+ zmienia logowanie

Pod koniec września Canal+ zmienił sposób logowania do swojego serwisu streamingowego. Serwis tłumaczy się, że chodzi o podniesienie jakości usług oraz standardów bezpieczeństwa. Większość użytkowników nie musi nic robić, ale niektórzy muszą liczyć się z koniecznością zmiany loginu. Zainteresowani otrzymali na ten temat wiadomość e-mail - informują Wirtualne Media.

Dalsza część tekstu pod wideo

Najważniejsza zmiana dotyczy kwestii bezpieczeństwa. Od teraz, po 5 błędnych próbach logowania, konieczne będzie wpisanie kodu wyświetlanego na obrazku. Poza tym serwis może nałożyć godzinną blokadę. Po 10 nieudanych próbach zablokowany zostanie adres IP i to aż na 3 godziny. Chodzi o uniemożliwienie logowania się osób nieuprawnionych.

Natomiast nie zmienia się liczba urządzeń, na których można korzystać z serwisu Canal+ Online. Filmy, seriale i wybrane transmisje na żywo można oglądać na dwóch sprzętach jednocześnie, np. telewizorze i komputerze.